Recepty
Cressto pasta / Řeřichové těstoviny
ingredience:
- 3 hrstičky microgreens Řeřichy
- 175 g těstoviny Rigatoni
- 25g parmazán, jemně nastrouhaný
- 1 - 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 3 - 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- Čerstvě mletý černý pepř a špetka soli
Všichni určitě znáte klasickou pesto pastu,ale chuťový zážitek který musíte vyzkoušet, je Cressto Pasta! Lehce peprná Řeřicha je skvěle doplněna sladkým česnekem a báječnou silnou chutí parmezánu, takže tímto jednoduchým ale chutným pokrmem jistě ohromíte Vaše hosty!
postup:
- Těstoviny vařte ve vroucí slané vodě podle pokynů výrobce.
- Mezitím vložte nakrájenou Řeřichu, nakrájený česnek, parmazán a olivový olej do mixéru nebo kuchyňského robotu a po dobu 20 vteřin ji mixujte, znovu zamíchejte a dále mixujte do podoby pesta
- Těstoviny slijte,naneste Vaše pesto dle chuti(asi 3 lžíce) a podávejte s extra parmazánem a olivovým olejem.
Doba přípravy: 15 - 18 minut
Obtížnost: Snadné
Vajíčkový sendvič s micro ředkví
ingredience:
- 4 - 8 plátků ořechového nebo rustikálního chlebu
- 15 g másla
- 3 střední vejce, vařená a chlazená
- 1 - 1 ½ lžíce majonézy
- čerstvě mletý černý pepř a špetka soli
- 1 hrstička microgreens Ředkev daikon
Proč nevyladit tradiční vaječný sendvič do dokonalosti naší microgreens ředkví? Ideální pro pikniky v parku nebo pro okořenění obědů uprostřed týdne, toto jídlo si můžete vychutnat po celý den.
postup:
-
- Nasekejte vejce ve střední misce, smíchejte s majonézou a osolte solí a pepřem.
- Namažte máslo na 2 nebo 4 plátky chleba. Vajíčkovou směsí potřete zbývající 2 nebo 4 plátky chleba.
- Přidejte ředkev a spojte chleby do sendviče
Doba přípravy: 15 - 18 minut
Obtížnost: Snadné
Mangovo-řeřichové smoothie
ingredience:
- 1 hrst Řeřichy
- 2 velké pomeranče, oloupané
- 275g nakrájeného manga
- 1,5 cm čerstvého zázvoru, oloupaného
- ½ citronové šťávy
- ¼ čajové lžičky kurkumy (volitelné)
- 250 ml neslazeného mandlového mléka
S regeneračními vlastnostmi jednotlivých ingrediencí pomáhá uklidnit tělo a díky kořeněnému shotu zázvoru a lžičky kurkumy je tento koktejl také povzbuzující. Naše smoothie je skvělým způsobem jak začít den,hlavně kvůli dokonalému spojení sladkého manga, šťavnatých pomerančů s pepřovým kopem naší řeřichy.
postup:
-
- Vložte pomeranče, mango a zázvor do mixéru nebo smoothie výrobníku, následuje citronová šťáva, kurkuma a mandlové mléko - mixujte 15 sekund. Přidejte nakrájenou řeřichu a mixujte dalších 10 sekund.
Doba přípravy: 5 minut
Obtížnost: Velmi snadné
Steak z hovězí svíčkové s microgreens salátkem
ingredience:
- mix microgreens - hořčice,ředkev,amaranth
- 1 malý listový salát - pouze listy
- 2 steaky hovězí svíčkové
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce octu balsamico
- Špetka čerstvě mletého černého pepře a soli
Jednoduchý salátek z našich microgreens,k tomu skvěle upečený kousek masa,co víc si přát??
postup:
-
- Steak ochutíme čerstvě mletým černým pepřem a solí. Rozehřejte rošt nebo pánev na střední až vyšší stupeň, přidejte steaky a grilujte 3 - 4 minuty na každé straně.
- Mezitím připravte salát. Umístěte listy salátu do mísy a rozlomte jej na polovinu - pokud jsou listy příliš velké. Nasekejte 3 druhy microgreens a přidejte je do mísy a vše promíchejte je dohromady.
- Steak podávejte na salátu,který je lehce pokapaný olivovým olejem a octem balsamico. Podle potřeby osolte čerstvě mletým černým pepřem a solí.
Doba přípravy: 15 - 20 minut
Obtížnost: Snadné
Burger z kuřecího steaku s majonézou z micro bazalky
ingredience:
- 2 burgerové bulky
- 2 kuřecí prsa - steaky
- 1 hrst hořčice na ozdobení
- 2 lžíce majonézy
- ½ hrsti bazalky
- Špetka čerstvě mletého černého pepře a soli
- 2 lžičky olivového oleje
Náš zdravý kuřecí mayo burger je ideální na lehčí oběd nebo překvapte návštěvu něčím neobvyklým!
postup:
-
- Kuřecí steak lehce potřeme olivovým olejem,osolíme a opepříme.Na rozpálenou pánev kápneme olivový olej a přidáme steaky.Pečeme zhruba 10 minut na mírném ohni z obou stran,dokud není maso úplně hotové.
- Připravíme si majonézu a bazalku do mixéru,kapku olivového oleje,pepř a rozmixujeme.
- Bulky rozřízneme,potřeme majonézou,položíme steak,navrch naklademe lístky hořčice a zakryjeme.
Doba přípravy: 15 - 20 minut
Obtížnost: Snadné
Microgreens s avokádovým toastem
ingredience:
- 4 plátky žitného nebo tmavého chlebu
- 1 hrst brokolice
- 1 hrst ředkvičky China rose
- 1 hrst hořčice
- 1 avokádo
- ½ citronové šťávy
- 50 g sýru feta
- mletý černý pepř,sůl
Nechte nakouknout jaro na Váš stůl během celého roku s překvapivým spojením mikrogreens a slaného sýru feta - ideální svačinka nebo snídaně!
- Opečte plátky chleba. V misce rozmíchejte rozdrcené avokádo s citronovou šťávou,mletým černým pepřem a solí. Rozložte směs na toastu položte navrch sýr. Ozdobte směsí microgreens.
Doba přípravy: 5 minut
Obtížnost: Velmi snadné
Quiche s řepou,kozím sýrem a slunečnicí
ingredience:
na koláč
- 200g celozrnné mouky plus trochu navíc na poprášení
- 100 g másla
- 3 lžíce studené vody
na náplň
- 100g slunečnice, pár si nechte na ozdobu a zbytek nakrájejte na třetiny
- 225 g vařené řepy nakrájené na kostky
- 1 červená cibule - střední, oloupaná a nakrájená na tenké klíny
- 2 lžičky olivového oleje
- 100g kozí sýr
- 3 velká vejce
- 3 lžíce kysané smetany
- 225 g mléka
- Čerstvě mletý černý pepř a sůl
Smetanový kozí sýr, sladká řepa a čerstvé výhonky slunečnice jsou výherní kombinací. Ideální na oběd, večeři nebo dokonce svačinu, toto jídlo je báječné teplé nebo studené.
- Koláč připravte vložením mouky do mísy, přidejte kostky másla a vetřete je špičkami prstů, dokud směs nebude připomínat strouhanku. Udělejte si ve středu důlek a přidejte vodu, smíchejte dohromady a pak vytvarujte rukama do koule. Pomoučněte pracovní povrch a rozložte těsto tak, aby se vešlo na 20 cm formu se žebrovaným okrajem.
- Do formy vložte pečící papír a těsto,pečte v předehřáté troubě na 170 ° C po dobu 10 minut
- Na pánvi zahřejte olej a cibuli smažte na mírném ohni 4 - 5 minut. Polovinu cibule vložte do základny formy, poté tři čtvrtiny červené řepy, polovinu slunečnice a polovinu kozího sýra.
- Vejce se zakysanou smetanou a mlékem rozšleháme v misce. Nalijte do formy na upečené těsto a přidejte zbývající ingredience, jemně je zatlačte do vaječné směsi.
- Pečte v troubě po dobu 40 minut, dokud není zabarvení do hnědé a vaječná směs není vzešlá.
- Nakonec ozdobíme zbylými výhonky slunečnice a servírujeme.
Party set s microgreens
ingredience:
Fetovo medové crostini s Pak choi
- 1 hrst Pak choi
- ½ bílá bageta
- Olivový olej, v případě potřeby ochucený - chilly,bazalkový..
- 85 - 100 g feta, rozdrobený
- 2 fíky, rozpůlené a nakrájené na klínky
- 2 lžičky čirého medu
Avokádo,kreveta a ředkvička China rose
- 1 hrst ředkvičky
- 8 - 12 plátků pečiva dle výberu
- 1 malé avokádo, oloupané a vydlabané
- 2 lžíce citronové šťávy
- Čerstvě mletý černý pepř
- 8 - 12 krevet
Prosciutto,meloun a microgreens hořčice
- 1 hrst hořčice
- 6 plátků Prosciutto šunky,
- ¼ cantaloupe melonu, oloupaný a vypeckovaný
Přidejte trochu kouzla k setkáním všeho druhu s našimi super speciálními party jednohubkami.Řada chutných kombinací doplněnými microgreens - tyto malé zázraky jsou perfektní zbraní, která zapůsobí na vaši rodinu a přátele.
Fetovo medové crostini
Bagetu nakrájejte na tenké plátky, pokapejte olivovým olejem a lehce toastujte. Nazdobte rozdrobenou fetou,fíkovými klíny a Pak choi. Nakonec pokapejte medem
Avokádo a kreveta
V malé misce rozmíchejte avokádo, smíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na každý plátek pečiva položte lžíci šťouchaného avokáda, nahořu položte krevetu a ředkvičkové microgreens
Prosciutto, meloun a hořčice
Nakrájejte malé plátky melounu, odstřihněte hořčici a položte na ovoce. Pro dokončení oviňte ½ plátku šunky kolem melounu
Zdroj a více na : http://www.wsbentley.co.uk/b-sow-healthy/recipes/